Recept voor Gemarineerde inktvis (Insalata di polpo)
In onze kookworkshop hebben we Gemarineerde inkvis klaargemaakt. Het recept en de bereiding voor dit gerecht zit in ons kookboek. Wil u ook Insalata di polpo maken tijdens een kookworkshop…
Ingrediënten:
- 1 hele octopus (ca. 1 kg)
- een bos bladpeterselie
- 1 citroen
- 3 tenen knoflook
- 3 dl. witte wijnazijn
- 3 l water
- enkele kurken (alleen bij de bereiding)
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding:
- Was de octopus onder de kraan en verwijder het harde bolletje. Draai de octopus binnenste buiten om verder af te spoelen (de ogen kunnen na het koken makkelijk worden verwijderd).
- Kook de octopus gaar in 3 liter gezouten water met azijn met enkele kurken daarin (45-60 minuten). Leg eventueel een bord op de inktvissen om ze ondergedompeld te
- Laat de inktvis afkoelen.
- Snijd de afgekoelde inktvis in mooie stukjes.
- Maak van fijngehakte peterselie, wat citroensap, uitgeperste knoflook en olijfolie een inktvis hier nog een paar uur in marineren.houden. Naar men zegt, zorgen de kurken ervoor dat de inktvis malser wordt.dressing. Breng op smaak met peper en zout en laat indien mogelijk de stukjes
Summary

Recipe Name




Based on 2 Review(s)
Insalata di polpo
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating




